papegaai.punt.nl
Verbod in handel wilde Grijzeroodstaart papegaaien.

Eindelijk is er een verbod in de handel van wilde Grijzeroodstaart papegaaien.

De handel in wilde grijze roodstaartpapegaaien wordt verboden. Dat hebben landen besloten tijden de top over bedreigde planten- en diersoorten in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg.                        

De wilde grijze roodstaartpapegaai, een van de meest verhandelde vogels in de wereld, stond al op de Cites-lijst met bedreigde soorten, maar er mocht nog wel met vergunning in worden gehandeld. Omdat dit door de landen waar de vogels voorkomen nauwelijks kan worden gehandhaafd, is besloten de handel helemaal te verbieden. Het verbod geldt niet voor gefokte vogels.De vogel kwam vroeger voor in een groot gebied in West- en Oost-Afrika, maar is de laatste jaren sterk in aantal afgenomen. Alleen al in Ghana is het aantal sinds 1992 met ruim 90 procent afgenomen, zo blijkt uit onderzoek.

Het WNF is blij met het handelsverbod. ,,Een totaal verbod op de internationale handel in grijze roodstaartpapegaaien uit het wild is een enorm belangrijke stap om de meest verhandelde vogelsoort ter wereld beter te beschermen. Nu al zijn deze vogels in sommige Afrikaanse landen in een paar decennia bijna uitgestorven en dat kan niet langer zo doorgaan.''

Bron: telegraaf

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl