papegaai.punt.nl
Laatste artikelen

Je hebt mensen en onmensen

Soms , maar nog steeds te vaak kom je onmensen tegen, deze onmensen schaar ik onder de noemer van mensen zonder hart.

Onmensen die dieren mishandelen, onmensen die dieren achterlaten in het bos omdat ze zo nodig zelf op vakantie moeten, onmensen die hun dieren gewoonweg loslaten buiten omdat ze er geen zin meer in  hebben, onmensen die hun pasgeboren kittens of hondjes verzuipen omdat ze ongewenst zijn, onmensen die zo ontzettend dom zijn om dieren op zo'n gruwelijke wijze te mishandelen zoals pijlen in eenden of gansen schieten puurweg voor de lol, ik kan nog de hele  dag wel doorgaan om zulke akelige dingen op te schrijven.

Maar ....................... je hebt ook de gewone mens !!!  Je komt ze steeds minder vaker tegen en ze worden schaars, bijna een uitstervend ras, las vandaag een artikel wat hieronder staat.

Een man uit Haarlem zag een hond in het ijskoude water vallen, hij twijfelde geen moment en trok al zijn kleren uit ... behalve zijn onderbroek ... en sprong de hond te hulp, De man wist de hond te redden en zwom naar een klain eilandje (schotersingel) en de toesnellende brandweer heeft de man en de hond vervolgens daar vandaan gehaald.

Deze man verdiend echt een lintje, sommige mensen leven voor dieren en sommige mensen riskeren hun eigen leven om dieren te redden.

 

 

 

 

Reacties

 

De vraag naar Zupreem is drastisch toegenomen de laatste twee jaren,

deze vogelvlucht is natuurlijk te danken aan de kwaliteit van het voeder,

daarnaast heeft zupreem een zeer groot assortiment voor alle kromsnavels.


Wie de ZuPreem heeft voor zijn of haar vogels die heeft waarschijnlijk wel gemerkt dat

de vogel(s) beter in hun veren gekomen zijn met meer glans op het verendek,

daaraan kun je al zien dat het voeder een zeer goede uitwerking heeft op de vogel(s).


Zoekt u een goed voeder voor uw kromsnavels, probeer dan eens een paar maanden ZuPreem,

u zult zeer tevreden zijn en belangrijker nog........uw vogels blijer, gelukkiger en mooier worden.


 

Reacties
Beste mensen,
 
Deze site wordt de komende dagen vernieuwd door onze hosting,
het kan zijn dat u even een paar dagen geen gebruik kunt maken van alle informatie op onze site maar wij hopen dat het de moeite waard is wat betreft die nieuwe software wat onze host gebruikt.
 
 
Lees meer...
70 % Korting op Scenic pelletvoeder
 
Laatste voorraad Scenic producten worden nu verkocht met 70 % korting.
Voor meer informatie of bestellingen kunt u naar onderstaande link gaan of erop klikken.
Lees meer...
Killer cats
 
We hoorden jaren geleden dat Amerika killer katten opleidde als sluipschutter en wij hebben hier hartelijk om gelachen maar toevallig wees een kennis van ons op een artikel waar hij al lange tijd mee bezig was, het was super geheime informatie over ....... de killer cats .............
 
Hij had ze namelijk echt gezien en heeft een interview gehad met de instructeurs en inderdaad bleken katten ingezet te worden in oorlogsvoering, heb het verhaal van hem gelezen en ben stijl achter over geslagen, het was dus geen verzinsel maar de waarheid.
 
Bekijk de geheime foto, niet geschikt voor onder de 18 en boven de 45 jaar.
 
 
Lees meer...

PBFD

 
Deze molukken kaketoe heeft PBFD overleefd,
maar de veren zullen niet meer aangroeien.
 
PBFD staat voor Psittacine Beak and Feather Disease, oftewel papegaaiachtigen snavel en veer ziekte. Wij noemen deze ziekte in Nederland bek- en vederrot. Het wordt veroorzaakt door een virus die alleen bij kromsnavels voorkomt. Er bestaat nog geen behandeling van deze ziekte, daarom is het van extra groot belang om ervoor te zorgen dat jouw kaketoe het niet krijgt.
 
Symptomen van PBFD
De meeste duidelijke en veel voorkomende symptomen van bek- en verenrot is het verlies van veren. De kaketoe wordt kaal, de veren komen niet meer terug. Vaak wordt de borst als eerste aangetast, maar uiteindelijk worden alle veren aangedaan, ook die op de kop. Soms raakt de snavel misvormt, wordt veel te lang of ontstaan er wondjes bij de snavel. In de latere stadia van de ziekte verliest de kaketoe veel gewicht en raakt het immuunsysteem aangetast waardoor hij kan overlijden aan een simpele infectie met bijvoorbeeld een schimmel. Jonge dieren gaan vaak dood aan deze ziekte, terwijl vogels die op latere leeftijd besmet raken vaak nog beter kunnen worden. De veren groeien helaas niet altijd meer aan!

De incubatietijd van bek- en verenrot is meestal 2 tot 3 weken. Soms wordt een vogel helemaal niet ziek na een besmetting, maar wordt drager. Hij heeft het virus dan bij zich maar wordt er zelf niet ziek van. Ondertussen kan hij wel andere papegaaien besmetten. Als zijn immuunsysteem laag is kan een drager uiteindelijk toch nog de ziekte ontwikkelen.
 
 
Bek- en verenrot bij een geelkuif kaketoe
 
Besmetting met PBFD
Een papegaai kan besmet worden met bek- en verenrot door een papegaai die de ziekte al heeft. Dit kan door contact met uitwerpselen, stof van de veren, voeding uit de krop en contact met ander lichaamsvocht. De mest van een besmette vogel blijft nog lang besmettelijk voor andere vogels.
Mensen kunnen niet besmet raken met PBFD, maar kunnen de ziekte wel overbrengen doordat ze virusdeeltjes op hun handen of kleding meedragen.
 
Test voor PBFD
Met een simpele bloedtest kan bek- en verenrot worden vastgesteld bij een kaketoe. Zelfs als de ziekte in latente vorm aanwezig is (de vogel is niet ziek maar toch besmettelijk) kan dit aangetoond worden. Veel verkopers leveren standaard de mogelijkheid om de kaketoe die je wilt kopen te laten testen op chlamydia (papegaaienziekte), PBFD en Polyoma.
 
Bron:  kaketoe-info
Lees meer...
Kliniek voor Vogels met zijn
papegaaien wandel dagen !
------ zeer risicovol ------

Een aantal keren per jaar organiseren bepaalde vogelclubs en forums papegaaien wandeldagen, als het een forum is waar dan de mensen gaan wandelen met hun vogels en je kent alle vogels en je weet dat alle vogels ziekte vrij zijn dan is dat nog tot daar en toe, maar stel dat ik al jaren bij zo'n forum of club zit en een paar dagen of weken daarvoor heb ik even een nieuwe papegaai gekocht en ik ga met mijn drie papegaaien waaronder die ene nieuwe een lekkere wandeling maken op zo'n dag waar natuurlijk tientallen papegaaien bij elkaar komen, soms met elkaar spelend of bij elkaar zittend op een boom of wat anders, stel nu dat er iemand bij is die ook net een nieuwe papegaai gekocht heeft zoals bijvoorbeeld in mijn geval en 1 van de nieuwe vogels blijkt later een ernstige en zeer besmettelijke ziekte te hebben, nu hoef ik geen blinde en dove te zijn om dan na tegaan wat voor dramatische gevallen dit kan hebben voor de andere papegaaien die dag.
 
Je hebt een complete groep vogels die voor een grote kans allemaal besmet zijn, of is dit een te overdreven reactie ? Mij is altijd geleerd .......beter voorkomen dan genezen.....en aangezien er enkele besmettelijke ziektes voor komen bij papegaaien die niet te genezen zijn dan vermijd ik persoonlijk liever zulke potentiele besmettings haarden.

Wat is het vreemde van dit verhaal .............. een dieren kliniek moet dit soort van gevaar toch ook weten ? Blijkbaar niet want Dierenkliniek voor Vogels organiseert een paar keer per jaar zo'n wandeling, je kunt zulke aankondigingen bijna op elk forum lezen, dus iedereen lid of geen lid van een forum, een vogelclub of een stichting kan en mag mee, er is totaal geen controle op ziektes en dat is nu wat ik totaal niet snap van een dieren kliniek die zulke bezigheden organiseert, maar waarom zal een dierenkliniek dit gaan organiseren ?  Die vraag is natuurlijk niet moeilijk te beantwoorden, ze zullen het heus niet doen voor het welzijn van de beestjes want die kunnen wij zelf ook wel buiten laten maar het zal gaan om klanten werving.
Klantenwerving met een groot gevaar van een besmettings risico.
 
Mensen, nu wil ik helemaal niet afgeven op organisaties of forum maar het welzijn van de vogels zal bij mij altijd nummer 1 staan en ik zal ze nooit en dan ook nooit aan een potentieel gevaar blootstellen, natuurlijk is het mooi dat er veel mensen bij elkaar komen met hun vogels maar het risico is gewoonweg te groot, er hoeft er maar 1 bij te zijn met bek en verenrot en de hele dag is over maanden zoniet jaren bedorven voor iedereen die daar dan bij aanwezig was, ziektes kunnen namelijk maanden of jaren later pas naar voren komen, dus die ene dag kan fataal aflopen voor vele papegaaien.
 
Wil je bij elkaar komen met je vogels doe dat dan in een klein groepje van bv drie mensen, je moet die mensen goed kennen en het belangrijkste is dat je de vogels van die mensen goed kent en als je dan zeker weet dat de vogels geen ziektes hebben dan is er niets aan de hand, een test kan dit uitwijzen.
 
Mensen wees eens wat voorzichtiger met zulke wandel en bijeenkomsten voor vogels,
je zult jezelf nooit vergeven als je vogel die je oogappel is iets ernstigs oploopt op zo'n "mooie" wandeldag.
Lees meer...
Spreek cd
 
Als je je papegaai of vogel wil leren praten kun je dat op verschillende manieren doen, je kunt er tijd in steken door bv een doek over de kooi tegaan doen waarvan de voorkant open is en je gaat daar dan zitten op een stoel, de vogel ziet alleen jou en dan ga je je vogel woord voor woord leren, 20 minuten per dag doet wonderen en na enkele dagen zal je vogel het woord kennen, dan begin je het tweede woord te leren, enz, enz.
 
Wil je het op een snellere manier dan kun je ook een spreek cd kopen, dit is echter niet mij favoriet omdat je vogel met de stem gaat praten van een ander en je bent afhankelijk van de woorden en zinnen die op die cd staat, meestal spreken ze ook nog eens de winkelnaam zelf in, dat is toch wel het laatste wat je graag je vogel wil leren, dus een koopklare spreek cd kun je het beste gewoonweg in de winkel laten liggen.
 
Wil je echter wel een cd dan kun je er ook eentje zelf maken, iedereen heeft vandaag de dag wel een computer of laptop met een brander erin, maak zelf de spreek cd, leer de vogel datgene wat je de vogel graag wilt leren en met de kende stem van jezelf of je partner, doe dan geen volledige zinnen maar woord voor woord, spreek een woord gedurende 20 minuten in en met tussen poosjes van 20 seconden, dus elke 20 minuten spreek je een ander woord in, is de cd vol dan maak je de volgende cd met kleine zinnetjes en de volgende cd maakt je het nog iets moeilijker, maar begin altijd eenvoudig met enkele woordjes. Draai de cd wanneer je weggaat overdag.
De vogel hoort dan toch je bekende stem en het leert wanneer u weg bent.
Succes verzekerd.
 
 
Lees meer...
Niets kostend speelgoed
 
Papegaaien zijn slopers, dat is niet erg want dan hebben ze wat te doen en bezigheden moeten ze toch hebben maar wanneer de vogels wekelijks een duur speeltje van pakweg euro 15 vernietigen dan krab je je wel even twee keer achter je oren voordat je weer niet speelgoed gaat kopen, het ene speelgoed is natuurlijk het andere niet, maar goedkoop is anders, hebt u geen slopers maar gewone speel vogels die er alleen maar mee spelen dan raden wij u java speelgoed aan, gemaakt van keihard koffiehout wat erg lang meegaat maar de echte slopers onder de vogels krijgen dit speelgoed ook aan gort.
 
Hieronder enkele voorbeelden die wij zelf nogal aan onze vogels geven wat niets of weinig hoeft te kosten en waar ze heel veel plezier van hebben.
 
  • Lege toiletrolletjes of kokers van keukenrollen zijn een favoriet bij ons, plaats ze dubbel tussen de tralie en de vogels maken er binnen de kortste keren snippers van, leuk tijdverdrijf en bezigheid.
  • vol rolletje van een rekenmachine in de kooi hangen, even een begin maken aan de rol en soms komt het voor dan onze vogels hier weken plezier van hebben, enkel kan het ook dagen duren voordat de hele rol kapot getrokken en gebeten is, de rolletjes kun je het goedkoopst kopen bij de action, wel op letten dat ze niet gebleekt zijn, ze kosten niet veel en de vogels vinden zo iets net zo mooi als de duurste speeltje.
  • Volle toiletrollen is ook een traktatie, bent u niet bang voor rommel trakteer ze dan eens op een volle rol toiletpapier, zelfde effect dan de telrolletjes maar nu een slagje groter.
  • pak eens een a4 vel en laat de vogel zien dat je daar een nootje in legt en vouw het vel dan een keer zodat het nootje in het gevouwen papier ligt, heeft de vogel dit door ga dan een stap verder, a4 pakken en een nootje erin en dan het hele vel verkreukelen zodat de vogel werk moet doen om de noot eruit te halen.
  • een lege halve walnoot vol gieten met warme palmnootolie, dit laten stollen en het dan je vogel geven, gezond en ze zijn weer lekker bezig, palmnootolie niet geven aan rose kaketoes trouwens.
  • verse kronkelwil takken of knotswilg takken is een ware traktatie voor de vogels, knip ze in tien cm stukken met een doorsnede van pakweg 1 a 1,5 cm dat ligt natuurlijk ook aan de soort vogel, ze meerdere keren per week zo;n takje, hou ze vers door ze in een bak water te doen, water dan wel regelmatig schoonmaken anders krijg je stinkend water wat niet echt gezond is, je kunt de takken ook drogen maar de meeste vogels geven voorkeur aan vers.
  • koop op de rommelmarkt fisher-price speelgoed, wat kinderen niet kapot kunnen krijgen, van dat degelijke plastic, je koopt dit speelgoed voor een kwartje op markten, wissel dan eens qua speelgoed in de kooi.
Lees meer...
ZEM gehoorbeschermer

Iedereen die papegaaien heeft kent het harde geschreeuw en de harde hoge pieptonen wat de vogels soms voortbrengen en vaak op verkeerde momenten, privé hebben wij papegaaien die wij overgenomen hebben van andere mensen die ze weggedaan hebben om ernstige gedragsproblemen, deze papegaaien brengen wij weer op het goede spoor en gaan dan natuurlijk ook niet meer bij ons weg, maar gedragsprobleem vogels kunnen nogal ernstig schreeuwen om aandacht, er wordt altijd gezegd
om dan de kamer uit te lopen en wanneer de vogel(s) dan stil is weer de kamer in tegaan, maar uw vogel is natuurlijk niet gek en het krijsen zal in zeer korte tijd weer toenemen tot ergernissen van ons.
 
Het beste is om dan het geschreeuw en gekrijs te negeren in aanwezigheid van de papegaai(en), maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, krijst de vogel en u negeert hem of haar in dezelfde kamer dan zal het schreeuw probleem makkelijker op te lossen zijn omdat de vogel ziet dat het gekrijs toch geen effect heeft. 

Om dit te overbruggen en om het dragelijker te maken verzinnen de mensen alles, zo ook wij, heb op gelopen met grote gehoorbeschermers wat voor brildragers nogal pijnlijk is na een poosje, heb verder eigenlijk alles geprobeerd wat er te koop was qua gehoorbescherming, de schuim weggooi beschermers zijn bij veel gebruik te duur en niet meer voor meerdere keren bruikbaar, de plastic dopjes deden zeer in de oren en werden giga smerig. 

     
Bovenstaande voorbeelden zijn minder prettig te dragen en naar
onze ervaring totaal ongeschikt voor onze doelgroep.


Maar nu hebben wij een test gedaan met de ZEM, met verrassende goede resultaten, 
de ZEM zit fantastisch, ook trouwens voor brildragers, de ZEM is betaalbaar, degelijk, opvouwbaar, de vervangende schuimpjes of manchetten genaamd worden niet smerig en zitten prettig in de oren, tevens zijn ze duurzaam en nog belangrijker ze zijn qua vervanging zeer goedkoop, al met al dus een gehoorbeschermer om even die periode te overbruggen van de gedragsproblemen van uw vogel(s).

   ZEM26          ZEM31

Verschil van de ZEM26 & de ZEM31 is dat de ZEM31 een iets betere demping heeft dan de ZEM26, maar uit ervaring kunnen wij u garanderen dat de ZEM26 voor huishoudelijk gebruik qua demping van uw vogels meer dan voldoende bescherming bied, de ZEM31 is bijvoorbeeld weer meer geschikt in vogelkwekerijen.

Wij van Hoca waren zo enthousiast over de ZEM dan wij deze gelijk opgenomen hebben in het assortiment en het zal na veel belangstelling ook een product worden wat te verkrijgen is bij onze dealers in Nederland en België.

Meer informatie op www.cso-hoca.nl
Lees meer...
Vragen stellen of reactie geven
Hier geven wij bezoekers de mogelijkheid een reactie te geven of vragen te stellen.
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl