papegaai.punt.nl
Laatste artikelen

Wekelijks worden wij wel gebeld met vragen en natuurlijk zijn wij daar niet op tegen, wij helpen graag mensen en geven ze de nodige advies.

Heel vaak en dat is pakwek 90 % van de mensen die ons bellen had al het hele internet afgezocht en vaak verschillende methodes geprobeerd en verschillende supplementen gekocht om hier ook eens mee te experimenteren om het kwaaltje van hun vogels te verminderen. Forums zijn hierbij een veelvuldig gebruikt medium want iedereen heeft wel een vogel en iedere vogelhouder denkt dat die het goed doet en ziet zichzelf vaak ook nog eens als een expert omdat het probeersel wel bij zijn of haar vogel hielp dus ze weten de oplossing van dat specifiek kwaaltje van vogels.

Mensen die net een vogel hebben aangeschaft gaan vaak gelijk opzoek naar informatie op forums en ze nemen als een spons alles op wat er gezegt en geschreven wordt. Er zullen best mensen op forums zijn die wel verstand van vogels en voedingen hebben maar het grootste gros is geen expert en iedereen kan natuurlijk een bericht plaatsen, persoonlijk raden wij mensen aan om niet op forums tegaan om een middel tegaan vinden van een kwaaltje van hun vogel, daar zijn forums niet geschikt voor. Forums zijn wel geschikt als je achtergrond informatie wilt zoeken over je soort vogel, waar ze leven, hoe ze het doen in de groep, enz.

Als een vogel plukgedrag heeft en je gaat opzoek naar informatie dan kom je veel verschillende oplossingen tegen, dit moet je doen, nee het moet op deze manier enz enz enz. Heeft je vogel plukgedrag ga dan eerst even uitzoeken bij een goede dierenkliniek of er misschien een ziekte onder de leden is bij je vogel of dat de vogel misschien tekorten heeft aan vitaminen en mineralen, als dit niet het geval is dan zit het tussen de oortjes van de vogel en dit ligt dan voor 99 % aan onze eigenwijze opvoeding van de vogel. Opvoeden van vogels is een apart verhaal, kleinere parkietsoorten zijn makkelijker op te voeden dan middelgrotere parkietsoorten maar het opvoeden van papegaaien is wel een heel ander verhaal.

 • Schaf geen papegaai aan voor de status, helaas gebeurd het vandaag de dag nog steeds !
 • Schaf geen papegaai aan als je emotioneel helemaal in gestort bent, kan je verzekeren dat je de vogel nog geen half jaar zult hebben.
 • Schaf geen papegaai aan als je een troeteldier wilt hebben, papegaaien zijn geen knuffeldieren, ga hiervoor even naar een speelgoed zaak.
 • Schaf geen papegaai aan wanneer je depressieve maanden hebt jaarlijks, de papegaai zal je noog gaan begrijpen als je stemmings wisselingen hebt, het ene moment mag alles en het andere moment mag er weinig tot niks, dit begrijpen papegaaien niet.
 • Schaf geen papegaai aan als je niet concequent bent, hou je je niet aan de regeltjes van de voeding en opvoeding dan zul je een vervelende papegaai krijgen die bleurt en schreeuwd om maar aandacht te krijgen.
 • Schaf geen papegaai aan als je nog nooit geen vogel in huis hebt gehad, begin met een parkiet, deze maakt helderweg minder rommel dan papegaaien en parkieten zijn makkelijker opvoedbaar en makkelijker tam te maken.
 • Schaf geen papegaai aan als je alles spik en span wilt hebben in je huis want papegaaien kunnen veel rommel maken en je zult her en der veel stof vinden op liggende delen.

Ik kan zo nog wel even doorgaan maar ik ga niet alle negatieve opzoeken om mensen te behoeden voor de aankoop van hun papegaai echter als je verkoopsites bij langs gaat dan zie je honderden advertenties van papegaaien waar mensen flauw van zijn en deze weer willen verkopen om wat voor reden dan ook, zelfs bij vogelopvang plaatsen zitten ze overvol van slecht opvoeden papegaaien die thuis zo verpest zijn dat ze maar gedumt worden bij opvang plaatsen.

Een papegaai koop je niet voor een paar jaar, maar voor je hele leven en dat hebben mensen niet door ! Een grasparkiet wordt gemiddeld een keer 8 jaar maar papegaaien worden net zo oud als wij mensen en vaak overleven ze ons ook nog eens.

Mensen denk heel goed na over de aanschaf van papegaaien, het zijn geen speeldingetjes en je doet ze niet weg na een paar jaar, voorkom veel leed bij papegaaien door impulsieve aankopen, doe dit niet.

het opvoeden van een papegaai wordt onderschat en is veel moeilijker dan het opvoeden van een hond, een hond wordt naarmate de jaren slijten rustiger en gaat steeds minder aandacht vragen, ze worden krakkemikkig en blijven veelvuldig bij ouderdom in hun mandje liggen. Papegaaien zijn kinderen van 5 jaar en zullen dit blijven tot hun overlijden, het kinderlijke gedrag zal nooit verdwijnen en daarom is die concequente opvoeding zo belangrijk.

Ik hoop dat dit artikel een klein beetje bijdraagt aan stomme impulsieve aankopen die mensen doen met dieren.

Reacties


Binnenkort weer verkijgbaar OptiBird in kleinere verpakkingen.

Na eindeloos vergaderen is toch besloten dat HOCA de OptiBird weer gaat opnemen in de kleinere verpakkingen, de kleinere verpakking is een paar jaar geleden uit de handel genomen vanwege de minimale afzet van deze producten maar de vraag is sterk toegenomen de laatste maanden en daarom heeft HOCA besloten op de vraag van de comnsumenten in tegaan en de OptiBird weer op tenemen in verpakkingen van 1, 2 en 5 kilogram.

Grotere verpakkingen zijn wel in de verkoop gebleven voor de groot afnames maar nu kunnen gelukkig de eindgebruikers ook weer dit fantastische voeder weer inkopen.


Reacties

Eindelijk is er een verbod in de handel van wilde Grijzeroodstaart papegaaien.

De handel in wilde grijze roodstaartpapegaaien wordt verboden. Dat hebben landen besloten tijden de top over bedreigde planten- en diersoorten in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg.                        

De wilde grijze roodstaartpapegaai, een van de meest verhandelde vogels in de wereld, stond al op de Cites-lijst met bedreigde soorten, maar er mocht nog wel met vergunning in worden gehandeld. Omdat dit door de landen waar de vogels voorkomen nauwelijks kan worden gehandhaafd, is besloten de handel helemaal te verbieden. Het verbod geldt niet voor gefokte vogels.De vogel kwam vroeger voor in een groot gebied in West- en Oost-Afrika, maar is de laatste jaren sterk in aantal afgenomen. Alleen al in Ghana is het aantal sinds 1992 met ruim 90 procent afgenomen, zo blijkt uit onderzoek.

Het WNF is blij met het handelsverbod. ,,Een totaal verbod op de internationale handel in grijze roodstaartpapegaaien uit het wild is een enorm belangrijke stap om de meest verhandelde vogelsoort ter wereld beter te beschermen. Nu al zijn deze vogels in sommige Afrikaanse landen in een paar decennia bijna uitgestorven en dat kan niet langer zo doorgaan.''

Bron: telegraaf

Beste mensen,

Het nieuwe jaar is weer eens in aantocht en de vuurwerk idioten kopen weer massaal die zooi in, denk toch eens aan onze huisdieren en de dieren in het wild.....steun het vuurwerk manifest !!

1. Vuurwerk is niet meer van deze tijd, het vuurwerk wordt steeds zwaarder en harder, illegaal vuurwerk is niet te bestrijden.
2. Mensen worden na gegooid met vuurwerk waardoor jaarlijks vele ongelukken gebeuren.
3. Onze honden en katten waarvan sommigen doodsbang zijn met oud en nieuw hebben veel hinder van dat domme geknal.
4. Niet te vergeten de voliere en binnen vogels die zich soms doodvliegen tegen het gaas vanwege het "leuke" vuurwerk.
5. Jaarlijks worden express gansen, eenden, katten, enz...na gegooid of met vuurwerk vast gebonden zodat deze ernstig letsel oplopen.
6. Overal ligt het bezaaid met papier, verpakkingsmateriaal, afgeknald vuurwerk, enz......er zijn maar enkelen die het wel opruimen....
7. Vreugde vuren lopen de pan uit, met drank op een december vuurtje maken wat regelmatig uitloopt in troep, ongecontroleerd vuur, enz.
8. De day after...........kleine kinderen die onafgeknald vuurwerk aansteken en waarmee veel ongelukken gebeuren.
 
Waarschijnlijk moeten er veel meer ongelukken gebeuren voordat de regering eindelijk eens een verbod gaat instellen.
 
Al met al vele redenen om het vuurwerkverbod te steunen.
 
Nu hoor ik mensen al zeggen........ja maar het is maar 1 x per jaar.........dat zijn mensen die nog nooit een ongeluk hebben meegemaakt met vuurwerk,
als uw kind een paar kleine dikke vingertjes mist dan praat u anders, als uw vogel zich dood vliegt tegen de ramen vanwege dat domme geknal dat praat u anders,
als uw kat zo ernstig mishandeld is door van die domme sukkels die vuurwerk vastbinden aan dat zielige dier dan praat u anders.
 
Vuurwerk is niet meer dat van eerder, het moet elk jaar harder knallen, sommigen lijken wel bommen en het wordt jaarlijks erger.
 
Als u nu nog steeds alles lekker weg lacht omdat vuurwerk erbij hoort en leuk is dan hopen wij voor u en uw gezin dat jullie er ongeschonden uit springen,
mocht dat helaas niet gebeuren en er gaat toch wat mis en uw kind heeft geen 10 maar 6 vingertjes dan moet u eens terug denken aan het vuurwerkmanifest !
 
Teken aub mee met het manifest voor het stoppen van verkoop van vuurwerk.

STEUN HET VUURWERK MANIFEST ........ klik hier

Reacties

Calcium een vergeten supplement ?

Calcium kunt u krijgen in poeder of in vloeibare vorm en eigenlijk zou iedere vogelliefhebber hiervan een potje in huis moeten hebben. Vogels met een calcium tekort kunnen verschillende problemen krijgen, wij gaan niet uitgebreid bespreken welke problemen want dat kunt u makkelijk en simpel zelf opzoeken op internet. Maar dat in sommige gevallen vogels een dosis calcium extra nodig hebben is gewoonweg een feit. Dat kan komen door zeer slechte voeding, ziektes, teveel geven van slechte versnaperingen, enz. Wij zien een toename van afnames qua Calcium vloeibaar en de Calcium Powder en dat geeft al aan dat er veel vraag is naar goede Calcium producten. Mensen hebben altijd nog een idee dat sepia ook genoeg calcium bevat maar het tegendeel is echter waar, vogels schrapen hun snavels vaak aan de sepia blokken en scherpen hun nagels daar ook aan maar echt hiervan eten en binnenkrijgen is er vaak en heel vaak niet bij, hetzelfde is geldig met die mooie vitaminen en mineralen blokken, allemaal leuk en aardig maar vaak komt er geen ene malle moer van terecht, ze spelen ermee en meestal ligt er op de bodem de afgeknaagde stukjes.

Verdiep u eens in het calcium gebeuren, Calcium (Calcivet) Vloeibaar en Calcium (Calcivet) Powder.

 

Reacties

Een zeer goed product wat de bloedluis en de zwarte luis bestrijd is Blast Off Anti Mite, dit is een poeder die rechtstreeks op de vogels en/of andere dieren gebruikt kan worden, je pakt het probleem dan direct aan.

Als je een product hebt waar je de naden en kieren van je kooi of voliere moet inspuiten of in moet smeren dan krijg je nooit alle bloedluis dood, soms zitten de bloedluizen tussen twee wanden en daar kom je nooit met een product die je in naden en kieren moet spuiten dus de luis zal nooit helemaal uitgeroeid worden, de Blast Off Anti Mite is daarentegen een heel ander product, deze vriendelijke oplossing is perfect voor alle dieren.

Het betrijd niet alleen mijt, maar ook luizen en andere ongewenste parasieten, het mooie van dit product is dat het geschikt is voor alle dieren, je kunt als extra ook dit poeder even op de zichtbare kieren en naden doen, je pakt dan twee vliegen in 1 klap, het is niet noodzakelijk om dat te doen, alleen op de dieren aanbrengen is eigenlijk al voldoende.

Eigenlijk onzinnig te vermelden maar de Blast Off Anti Mite is onschadelijk voor dieren en mensen.

De gebruiksaanwijzing is heel simpel, je brengt het poeder aan op bv een papegaai of ander dier, twee weken later herhaal je dit nogmaals, dit om te voorkomen dat de eitjes van de luizen of mijt uitkomen.

Verkrijgbaar door te klikken op de link: Blast Off Anti Mite

Reacties

Beste mensen,

Wij hebben al meerdere keren een artikel geschreven over dit onderwerp maar helaas zijn de mensen nogal eigenaardig, star en verdomd eigenwijs, daarom nogmaals een waarschuwing  en tips om te voorkomen dat uw vogel gaat wegvliegen nu het mooie weer in aantocht is, wees nu niet zo verdomd eigenwijs en zeg nu ook niet "o...maar mijn vogel is tam en die vliegt niet weg" mensen die zo denken daar kun je van op aan dat hun vogel een keertje wegvliegt en dan mag je hopen dat ze hun vogel ook nog eens terug krijgen of vinden.

Hoe voorkom je nu dat je vogel wegvliegt ?

 • Eerst je stomme eigenwijzigheid aan de kant zetten en je ego in de clico flikkeren.
 • Kortwiek je vogel, dat is niet zielig en het voorkomt veel narigheid zoals wegvliegen of dood vliegen tegen ramen en/of meubelen.
 • Controleer dagelijks de vleugels van je vogels....hier kom ik nog op terug.
 • Voordat je een deur of raam open doet eerst kijken of je vogel niet uit de kooi is, dit wordt eigenlijk nooit gedaan.
 • Loop niet in een automatisme met je vogel op je schouder die niet gekortwiekt is zomaar naar buiten.
 • Let extra op kaketoes, deze vogels hebben genoeg aan twee aangegroeide veren aan beide kanten, ook hier kom ik later op terug.
 • Als je je gekortwiekte vogel buiten zet pas dan wel op waar je dat doet, papegaaien zijn prooidieren en een lekkernij voor valken, buizerds en katten.

Laat het kortwieken over aan een expert, ga niet naar een dierenarts maar naar een dierenkliniek, deze hebben als het goed is wel iemand in huis die gespecialiseerd is in vogels, twijfel je dan eerst de dierenkliniek bellen van te voren, een gestreste vogel kun je dan beter even een roesje laten geven dan kan gelijk de nageltjes ook even geknipt worden, je kunt het ook door iemand laten doen die het veelvuldig doet, laat altijd evenveel veren knippen aan de linker en rechterkant, persoonlijk doe ik er altijd zes of zeven vanuit de buitenkant, niet de eerste veer laten zitten en dan de rest knippen, dit lijkt mooier en het is net als je vogel niet gekortwiekt is met zijn vleugels ongespreid maar....dit gaat geheid tot problemen leiden wanneer de vogel met dat ene veertje achter de tralie klem komt en dat kan heel pijnlijk zijn voor je vogel.

Gelukkig is leewieken verboden en als er mensen zijn die dit alsnog doen dan moesten ze deze mensen zelf de benen eraf kappen want dit is puur dierenmishandeling, leewieken is een barbaarse methode om de vleugels eraf te branden zodat deze nooit meer terug komen, heel af en toe kom je deze gevallen tegen, ik hoop dan ook dat de persoon die dit gedaan heeft allang onder de groene zoden ligt en ligt de branden in het hellevuur.


Dan het ego van de mens en de opschepperigheid van sommige idioten die denken dat hun vogel nooit wegvliegt omdat deze zooooo tam is, mensen ik kan je vertellen dat een dier een dier blijft en nooit geen mens wordt, dieren heb je in twee soorten, de roofdieren en de prooidieren, alle dieren die hun ogen links en recht op hun hoofd hebben zijn prooidieren, deze kunnen de omgeving goed in de gaten houden zowel van voren, links en rechts en de achterkant. Roofdieren hebben hun ogen naast elkaar staan op de voorkant van hun hoofd, zoals ook mensen dat hebben, kijk maar naar buizerds of valken, leeuwen, enz. Papegaaien zijn prooidieren en die zijn altijd op hun hoede, ze schrikken vaker omdat ze iets boven in de lucht zien vliegen of wanneer er iets onverwachts gebeurd, een vogel kan nog zo tam zijn als je met de vogel op de schouder naar buiten loopt zonder dat deze gekortwiekt is dan loop je sterk de kans dat deze ergens van schrikt en van de schrik wegvliegt en als dat gebeurd dan mag je hopen dat je je vogel weer terug krijgt, wanneer de wind onder de vleugels komt van de vogel dan hoeven ze maar weinig te doen om op te stijgen, kaketoes zijn helemaal kunstenaars in het vliegen, deze vogels vliegen nog met een paar veertjes, dat hebben wij zelf meegemaakt een aantal jaren geleden, onze goffini had ik een week voortijd gekortwiekt maar waarschijnlijk was hij net de vleugelveren aan het verwisselen want hij had twee veren aan weerskanten half terug en ik dacht ook dat de vogel daar echt niet op kon vliegen, had ik maar niet zo dom gedacht want ik met onze goffini even bij ons in de loods kijken, niets aan de hand, de loodsdeur naar buiten was los en dat was ook geen probleem totdat er buiten iemand iets liet vallen, onze vogel schrok, door de schik fladderde hij en je kon het niet af kijken en weg was de kaketoe, het vloog van mijn schouder door de loods en het zag waarschijnlijk dat de loodsdeur los was en weg was onze goffini, gelukkig is ze met een hele grote boog terug gevlogen naar de achterburen maar de zoektocht heeft toch wel een uur geduurd en in dat uur is het net alsof de wereld vergaat, het gevoel dat je dan hebt is onbeschrijvelijk, ik hoop dit nooit meer mee te maken, maar gelukkig is de vogel terug gevlogen wat eigenlijk bitter weinig voorkomt, meestal landen ze ergens en dan mag je hopen dat er geen kat in de buurt is.

Het dagelijks controleren van de vleugels klinkt nogal overdreven maar het tegendeel is waar, het heeft meerdere positieve punten als je het dagelijks even bekijkt, ten eerste kan de rui bezig zijn in de veren, een vogel is namelijk nooit tegelijk met al zijn veren in de rui, dit gaat met stappen, dan zijn het de donsveren, dan weer de staartveren en dan weer eens de vleugels of borstveren, dit gaat alsmaar door, als de rui bezig is in de draagveren van de vogel en je kortwiekt je vogel dan kan het best zijn dat je vogel met een klein weekje weer een aantal aangegroeide veren heeft, ten tweede is de gewenning, als je je vogel namelijk dagelijks even controleerd dan went je vogel daaraan, je moet namelijk de vleugel even spreiden, doe je dit dagelijks dan is het een fluitje van een cent om je vogel te kortwieken, het leren dat je vogel het toelaat dat je de vleugels gaat spreiden is een leermethode wat langzaam dagelijks aangeleerd kan worden, zal hier over nog eens een artikel schrijven hioe je dat moet aanleren.

Vogels buiten zetten is leuk, lief en aardig maar er kleven wel narigheden aanvast als jij als eigenaar niet de belangrijkste punten in de gaten houd, zet je vogel nooit in de volle zon, geef je vogel buiten ook water en eten, vergeet je vogel niet binnen te doen als je even een boodschapje moet doen, pasop voor katten, pasop voor vliegende vogels van bovenaf, dit hoeven helemaal geen roofvogels te zijn maar alles wat vliegt ziet de vogel als gevaar en als laatste kortwiek je vogel..................nog iets heel belangrijks..............drank !!!  wanneer het mooi weer is dan gaan mensen lekker bbq en alcohol benuttigen en als er teveel alcohol gedronken wordt dan wordt je ego en eigenwijzigheid nog groter dan die al was, je vrienden hoeven maar 1 x te zeggen dat je vogel niet tam is en dan zul jij het tegendeel willen bewijzen..........doe dit niet, laat je vogel met rust bij overmatig alcoholgebruik, je doen en laten is dan heel anders en daar houden papegaaien niet zo van.

Voorkomen is beter dan genezen, krotwiek daarom je vogel en leer je vogel dagelijks aan dat jij de vleugel even gaat bekijken.


Reacties

Mensen,

Fam. de Moor is gestopt met het inkopen van de Scenic vanuit de USA, we zeggen expres "gestopt met het inkopen" want qua importeren was hier echter weinig ter sprake, containers namen ze niet of maar enkele dozen, tja en dan is het ook geen wonder dat je dan na een bepaalde tijd weer eens nee moet verkopen.  De eerste importeur van de Scenic deed het helderweg beter dan de mensen die er nu een stop achter zetten, ben echter nog meer verbaasd over het feit dat ze de Scenic pellets probeerden na te maken, want de dutch pellet heeft dezelfde vorm en kleuren, als je dan ook nog eens gaat schreeuwen dat alles met natuurlijke ingrediënten gefabriceerd is zonder enige toevoegingen dan gaan bij mij de haren rechtop staan. Wij hebben helemaal geen problemen met een nieuwe pellet, maar dan zal deze nieuwe pellet wel eerst grondig getest moeten worden, een periode van een jaar is dan wel voldoende, maar ik ben bang dat dat niet gebeurd is, zoja dan willen wij wel eens graag de test rapporten inzien. Persoonlijk ga ik liever voor een pellet die zich al bewezen heeft zoals de ZuPreem en OptiBird. Wij willen Fam. de Moor niet afkraken maar ik vind wel dat je gigantisch afgaat als je in je eigen boeken schrijft dat Scenic eigenlijk het beste van het beste is en dan nu gaat stoppen met de Scenic........waar blijft dan nog je geloofwaardigheid.........het ergste is en vinden wij dat je dan ook nog eens een pellet laat namaken wat precies op de Scenic lijkt !!!  

Mensen ....ga op uw gevoel af en wissel zomaar niet als een pellet het heel goed doet bij je vogel, ga gewoonweg voor het beste, ga voor topmerken die al meer dan 40 jaren aan ontwikkeling onderhevig zijn en nog steeds qua soorten uitgebreid worden.

Reacties

Beste mensen,

Steeds vaker krijgen wij een mailtje met de vraag of wij een oplossing weten hoe een nieuw aangeschafte papegaai een knuffeldier wordt, deze mensen hebben dan een papegaai gekocht en verwachten binnen een week dikke vriendjes te worden met de nieuw aangeschafte vogel die voordien meerdere eigenaren heeft gehad. Deze mensen die vaak nog nooit geen vogel hebben gehad weten helemaal niet wat ze aanschaffen en wat ze kunnen verwachten van een papegaai, hieronder wil ik u enkele tips geven voor de eerste weken wanneer u een papegaai aanschaft, wat u wel en niet moet doen.

 • Ten eerste dit even.......wilt u een knuffeldier, een papegaai die u wilt knuffelen en wilt vertroetelen, ga dan even naar een speelgoed zaak en koop daar een plastic opblaas papegaaitje of een pluizen knuffel papegaaitje, voor deze categorie mensen is namelijk een levende papegaai niet geschikt en moeten er ook nooit eentje aanschaffen, een papegaai is geen knuffeldier.
 • Mensen die nog nooit een papegaai hebben gehad in hun leven raad ik altijd aan om dan eerst een valkparkiet aan te schaffen of een agapornis, niet vanwege dat men deze vogels wel mogen verklooien maar vanwege dat deze vogels iets makkelijk in omgang zijn dan een papegaai, een valkje en agapornis hebben ook een goede opvoeding nodig maar het geluid dat ze produceren is wel iets anders dan een papegaai, veel mensen kunnen zelfs deze twee vogels nog niet opvoeden laat staan een papegaai, kaketoe, amazone of ara. Leer eerst de beginselen om een dergelijke vogel op te voeden, ga niet gelijk voor een papegaai, maar doe het eerst rustiger aan en schaf eerst eens een valkparkietje aan, deze leven pakweg een jaar of 12 tot 13 en sommigen iets meer, je weet dan ook wat het is om langdurig en voor vele jaren een vogel in huis te nemen, wat voor rommel deze kan geven, wat voor opvoeding je moet gebruiken en welke voeders goed zijn. Een papegaai leeft namelijk als het goed is een jaar of 60 tot 70 en je zult je hele leven vast zitten aan een vogel en als je niet weet wat een papegaai is dan zul je de opvoeding verkeerd doen en dan na een jaartje de papegaai weer weg doen..........een papegaai is GEEN weggooi artikel, een papegaai heeft OOK gevoelens en een papegaai KAN OOK trauma's krijgen met alle gevolgen vandien, wij mensen denken dat wij superwezens zijn en dat wij boven de natuur staan en dat wij dieren mogen gebruiken en misbruiken, willen wij van ons aangeschaft diertje af dan verkoop je hem toch gewoon.....mensen die zo denken moet eerst zelf geholpen worden en eigenlijk moeten deze mensen nooit geen dieren meer aanschaffen.

Voor mensen die een papegaai willen aanschaffen heb ik onderstaande tips:

 • Lees zoveel mogelijk over het soort en huisvesting op het internet, zo ook de opvoeding.
 • Lees ook verhalen van mensen die zulke vogels reeds jaren hebben.
 • Ga niet over 1 nacht ijs, denk er goed over na, je schaft namelijk wel een papegaai aan die jou overleeft.
 • Ga naar een goede kweker en laat je voorlichten.
 • Koop je een papegaai van een particulier dan heeft deze vogel vaak al meerdere eigenaren gehad.
 • Ga niet op de verhalen af van de huidige eigenaar, als de vogel namelijk zo tam is en zo lief.....waarom verkoopt hij dan zijn vogel...
 • Lees ook de vele nadelen wat het soort vogel met zich mee brengt.
 • Koop aub geen kaketoe, ze zijn verschrikkelijk mooi maar o zo moeilijk in omgang, vaak belanden ze in het NOP of andere opvang.

Voor mensen die wel een vogel hebben aangeschaft de volgende tips:

 • Laat de vogel de eerste twee weken lekker met rust, het moet namelijk wennen aan de nieuwe situatie.
 • Geef je vogel geen aandacht in zijn eigen kooi, dit is zijn veilige haven en als je de vogel went aan het idee dat het om de haverklap aandacht krijgt in zijn kooi dan is het einde zoek, want dan zal de papegaai altijd om aandacht gaan vragen in zijn kooi, je krijgt dan een schreeuwende aandacht vragende papegaai waar je knettergek van gaat worden en die je niet lang in huis zult hebben, het rottigste is...........je hebt dit gedrag zelf gecreëerd.
 • Geef de papegaai gelijk een goede voeding, mooiste is 7 dagen in de week een goede pellet en 1 dag in de week een goed zaadmengsel erbij, bv op een zondag.
 • Wees consequent met de opvoeding.
 • Na die eerst twee weken rust is het tijd dat je ook weer rustig de relatie gaat opbouwen, de vogel moet namelijk vertrouwen krijgen in jou, ga niet gelijk als een dolle hond proberen de vogel in een korte tijd tam te krijgen want je behaald echt het tegenovergestelde, verdiep je in het opvoeden en doe alles stap voor stap.
 • Schreeuw nooit tegen je vogel, de papegaai zal dit aannemen als normaal gedrag en gaat ook schreeuwen, voorbeeld doet volgens......dit noemen ze negatieve aandacht.
 • Vloek nooit in bijzijn van de vogel, niets is ergerlijker dan je vogel verkeerde en domme woorden te leren, je krijgt hier echt spijt van.
 • Sproei je vogel even dagelijks af met lauw water, nooit in de avond....want de vogel mag niet nat de nachtrust in.
 • Papegaaien hebben minimaal 12 uur rust nodig.

Voor meer tips kun je het beste deze site even goed doorlezen, maar de belangrijkste staan wel hier boven.

 

Wees verstandig en verdiep je goed in een vogel voordat je ze gaat aanschaffen.

Reacties

Er is ons meerdere keren gevraagd door eindgebruikers wat er nu precies aan de hand is met de pelletsoort scenic, dit soort is heel moeilijk te verkrijgen maar dat de reden een andere importeur is weten de mensen niet, deze mensen willen wij niet in het gewisse laten en daarom dit artikel.

Scenic pellet voeders heeft zijn laatste adem uitgeblazen, dit zat er al meer dan een half jaar aan te komen. Scenic pellet voeders zijn heel moeilijk te verkrijgen en dat heeft natuurlijk een oorzaak. De vorige importeur heeft scenic uit handen gegeven omdat er eigenlijk altijd al problemen waren met leveringen en vertragingen vanuit de fabricage uit de USA, een andere persoon heeft de inkoop en importeurschap overgenomen maar deze loopt tegen dezelfde punten aan, daarnaast koopt de huidige importeur de scenic veel te kleinschalig in (per pallet), de reden daarvan is natuurlijk de financieen want laten wij eerlijk zijn een palletje of een container ....daar zit nogal een verschil in, de vorige importeur kocht het wel in per container, de voorraad is daarom steeds vaker op en de leveringen laten dan op zich wachten, het probleem is dan geboren dat de scenic haast niet meer te verkrijgen is en uitgestorven lijkt te zijn, massaal gaan die gebruikers over op de zupreem en optibird voeders. Zijn deze gebruikers eenmaal over op bv de zupreem dan zullen ze nooit meer teruggaan naar de scenic puurweg omdat ze de leveringen en het aanvoer niet meer vertrouwen, helaas voor scenic komt er van de zupreem wel elke twee maanden een veertig voet container naar Nederland, het beleid en de continuiteit van zupreem is dusdang perfect dat de zendingen van de containers elkaar altijd overlappen en dan ben je goed bezig. Dit alles is de reden dat de scenic langzamerhand verdwijnt, nou....langzamerhand..........het lijkt in vogelvlucht tegaan de laatste 5 maanden. Natuurlijk is dit jammer voor die scenic gebruikers maar niet getreurd want in vergelijking met de scenic die in vogelvlucht afdaald stijgt namelijk in vogelvlucht de afname van zupreem, elke twee maanden een veertig voet container is toch niet niiks dat is giga veel en het zal nog meer worden want heb je een topvoeder wat altijd te verkijgen is dan zal de verkoop natuurlijk ook stijgen.

Reacties
Vragen stellen of reactie geven
Hier geven wij bezoekers de mogelijkheid een reactie te geven of vragen te stellen.
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl